طرز تهیه هویج پلو

هویج پلو یکی از غذاهای محلی شیراز است که امروزه در همه شهرهای ایران آن را تهیه و سرو میکنند. این غذای خوشمزه به روش های متفاوتی تهیه میشود ، برخی آن را با گوشت قرمز و یا گوشت مرغ تهیه میکنند و برخی هم با گوشت چرخ کرده و افرادی هم که دارای رژیم گیاه خواری هستند آن را بدون گوشت درست میکنند که این موضوع کاملا سلیقه ای میباشد. در این مطلب طرز تهیه هویج پلو با مرغ همراه نکات و خواص آن را آماده کرده ایم ، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم هویج پلو با مرغ

  • سینه مرغ: 1 عدد
  • هویج: 2 عدد
  • برنج: 3 پیمانه
  • پیاز: 1 عدد
  • نمک و زردچوبه: به میزان لازم
  • زرشک و کشمش: به میزان دلخواه
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم

 

طرز تهیه هویج پلو با مرغ:

برنج را یکی دو ساعت قبل شسته و با آب بخیسانید، یک عدد سینه مرغ را به تکه های کوچک خرد کرده و به همراه یک عدد پیاز و مقداری آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید.

بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد نمک، زردچوبه و زعفران را افزوده و بگذارید مرغ خوب بپزد .

بعد از اینکه مرغ پخت آن را ریش کرده و آبش را از صافی رد کنید، در مرحله بعد هویج ها را شسته و خلالی رنده کنید،  سپس در تابه ای ریخته و با کمی روغن تفت دهید.

در  ادامه کمی از آب مرغ را بریزید تا هویج ها کمی نرم و پخته شود ، سپس شکر را  افزوده و بعد از یکی دو تفت  مرغ ریش ریش شده را افزوده و مجدد تفت دهید.

حالا برنج خیس شده را در قابلمه آب جوش می ریزیم و آبکش می کنیم. بعد از آبکشی برنج، کف قابلمه را ته دیگ نان یا سیب زمینی می چینیم و سپس برنج و مخلوط مرغ و هویج را به صورت لایه لایه در قابلمه می ریزیم. کمی از مواد مرغ را برای تزیین روی برنج نگه می داریم. 

 قابلمه پلو را روی حرارت ملایم می گذاریم و حدود 30 الی 40 دقیقه صبر می کنیم تا پلو دم بکشد. وقتی پلو دم کشید، آن را در دیس می کشیم و روی برنج را با بقیه مواد مرغ و هویج، زرشک و کشمش تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این هویج پلوی خوشمزه و عالی لذت ببرید.


نکات مهم درباره  طرز تهیه هویچ پلو با مرغ:

  • هویج پلو با مرغ را می توانید با گوشت قرمز هم درست کنید.
  • اگر می‌خواهید پلو شکل مجلسی‌ و رسمی‌ داشته باشد، مرغ را جداگانه کنار آن سرو کنید.
  • بهتر است هویج‌ها را رنده کنید تا در پلو خوب پخته شوند. اگر هویج‌ها را خلالی خرد می‌کنید، در هنگام تفت دادن، درِ ظرف را بگذارید تا هویج‌ها با بخار پخته و نرم شوند.
  • می‌توان به جای سینه، از ران یا ساق مرغ استفاده کرد.
  • اگر غذای شیرین دوست ندارید می توانید شکر را حذف کنید.
  • می‌توانید این غذا را با یک کاسه ماست و خیار میل کنید یا اینکه آن را با یک بشقاب سالاد کاهو که با گوجه فرنگی، جوانه گندم و کلم قرمز مخلوط شده است میل کنید.


          خواص هویج:
          •  جلوگیری از سرطان
          • حفظ فشار خون
          • تقویت سیستم ایمنی بدن
          •  کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و ماکولار
          • کنترل دیابت 
          •  تقویت استخوان ها 
          • کاهش وزن
          • کاهش بیماری معده
          • سم زدایی بدن
          •  مناسب برای سلامت کبد
          • درمان اختلالات پوستی
          •   بهبود و درمان زخم 

          نظرات 0 + ارسال نظر
          امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.