سوپ ترخینه یکی از غذاهای محلی استانهای ایلام، لرستان، همدان و کرمانشاهاست که با ترخینه آماده و سرو میشود. این غذا حاوی آنتی بیوتیک فراوانی بوده و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است. این سوپ پر خواص بسیار ساده است و در زمان کوتاهی آماده میشود.

مواد لازم سوپ ترخینه:
- ترخینه: 2 تکه
- عدس و لپه: یک و نیم لیوان
- اسفناج خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
- پیاز درشت: 1 عدد
- نمک و زردچوبه:به اندازه کافی
- آب : 3 لیوان
طرز تهیه سوپ ترخینه:
ترخینه را شسته و با آب جوش برای یک ساعت بخیسانید تا نرم شود سپس آن را بکوبید.
عدس و لپه را هم شسته و یکی دو ساعت در آب بخیسانید سپس آن ها را در دو قابلمه جدا بریزید و به همراه مقداری آب و نمک بپزید.
در مرحله بعد مقداری آب در یک قابلمه بجوشانید و سپس عدس و لپه پخته شده را بریزید.
در ادامه ترخینه خیس خورده، پیاز خرد شده، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید .
اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آیند سپس شعله را کم کنید تا سوپ با شعله ملایم بپزد. اواخر پخت، اسفناج خرد شده را به سوپ اضافه کنید و بعد از اینکه سوپ غلیظ شد و جا افتاد، حرارت را خاموش کرده و سوپ ترخینه را در ظرف سرو بکشید.
نکته مهم درباره سوپ ترخینه:
- در صورت تمایل میتوانید مقداری بال و گردن مرغ را به صورت جداگانه بپزید، سپس گوشت آنها را به صورت ریش ریش درآورده و به این سوپ اضافه کنید.
- سوپ ترخینه که بیشتر در روزهای سرد زمستان پخته میشود حاوی طیف وسیعی از ویتامینها و آنتی بیوتیکهای ضروری برای درمان سرماخوردگی است.
- همانطور که میدانید فردی که سرماخورده است، اشتهای چندانی ندارد، از اینرو یک سوپ مقوی و خوشمزه میتواند گزینه مناسبی باشد.
خواص ترخینه:
- خوردن ترخینه دندان ها و استخوان ها را محکم و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
- ترخینه حاوی دارای پروتئین بالایی بوده و موجب عمومی سیستم بدن و تقویت عضلات بدن میشود.
- مصرف ترخینه از سرماخوردگی جلوگیری میکند.
- ترخینه حافظه را تقویت میکند و از بروز آلزایمر پیشگیری می نماید.
- ترخینه دارای خواص پروبیوتیک بوده و از تکثیر میکروب ها در دستگاه گوارش جلوگیری میکند.