طرز تهیه سوپ ترخینه آسان و سریع

سوپ ترخینه یکی از غذاهای محلی استان‌های ایلام، لرستان، همدان و کرمانشاهاست که با ترخینه آماده و سرو میشود. این غذا حاوی آنتی بیوتیک فراوانی  بوده و  برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است. این سوپ پر خواص بسیار ساده است و در زمان کوتاهی آماده میشود. 

سوپ ترخینه


مواد لازم سوپ ترخینه:

  • ترخینه: 2 تکه
  • عدس و لپه: یک و نیم لیوان
  • اسفناج خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز درشت: 1 عدد
  • نمک و زردچوبه:به اندازه کافی
  • آب : 3 لیوان

 

طرز تهیه سوپ ترخینه:

ترخینه را شسته و با آب جوش برای یک ساعت بخیسانید تا نرم شود سپس آن را بکوبید.

عدس و لپه را هم شسته و یکی دو ساعت در آب بخیسانید سپس آن ها  را در دو قابلمه جدا بریزید و به همراه مقداری آب و نمک بپزید.

در مرحله بعد مقداری آب در یک قابلمه بجوشانید و سپس عدس و لپه پخته شده را بریزید.

در ادامه ترخینه خیس خورده، پیاز خرد شده، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید .

اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آیند سپس شعله را کم کنید تا سوپ با شعله ملایم بپزد.

 اواخر پخت، اسفناج خرد شده را به سوپ اضافه کنید و بعد از اینکه سوپ غلیظ شد و جا افتاد، حرارت را خاموش کرده و سوپ ترخینه را در ظرف سرو بکشید.


نکته مهم درباره سوپ ترخینه:

  •  در صورت تمایل می‌توانید مقداری بال و گردن مرغ را به صورت جداگانه بپزید، سپس گوشت آن‌ها را به صورت ریش ریش درآورده و به این سوپ اضافه کنید.
  • سوپ ترخینه که بیشتر در روز‌های سرد زمستان پخته می‌شود حاوی طیف وسیعی از ویتامین‌ها و آنتی بیوتیک‌های ضروری برای درمان سرماخوردگی است.
  •  همانطور که می‌دانید فردی که سرماخورده است، اشتهای چندانی ندارد، از این‌رو یک سوپ مقوی و خوشمزه می‌تواند گزینه مناسبی باشد.


خواص ترخینه:

  • خوردن ترخینه دندان ها و استخوان ها را محکم و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
  • ترخینه حاوی دارای پروتئین بالایی بوده و موجب عمومی سیستم بدن و تقویت عضلات بدن میشود.
  • مصرف ترخینه از سرماخوردگی جلوگیری میکند.
  • ترخینه  حافظه را تقویت میکند و از بروز آلزایمر پیشگیری می نماید.
  • ترخینه دارای خواص پروبیوتیک بوده و از تکثیر میکروب ها در دستگاه گوارش جلوگیری میکند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.