حلوا یکی از دسرهای سنتی و قدیمی ایرانی است که اغلب در مراسم ختم و همچنین افطار تهیه میشود، حلوا به روشهای مختلفی تهیه میشود که در ادامه به چهار روش مرسوم تر آن پرداخته ایم. در ادامه طرز تهیه حلوا با شیره انگور ، حلوای هویج ، حلوای زعفرانی و حلوای ساده را آماده کره ایم پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای حلوا شیره انگور:
طرز تهیه حلوا با شیره انگور :
ابتدا آرد را الک کرده و داخل تابه ای بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید.
آرد را مرتب هم بزنید تا تغییر رنگ داده و بوی خامی آن از بین برود، سپس آرد را مجدد الک کرده و به تابه برگردانید.
روغن و یا کره آب شده را به آرد افزوده و مخلوط کنید تا به خورد آن برود.
در این مرحله شیره انگور را کم کم به آرد افزوده و مواد را هم بزنید تا نسوزد و شروع به جمع شدن کنند.
در ادامه گلاب و زعفران و هل را به مواد درون تابه بیفزایید و مواد را کمی تفت دهید. حرارت گاز را خاموش نمایید و تابه را از روی حرارت گاز بردارید و مواد را هم بزنید.
حلوا را در یک دیس بریزید و روی آن را با پودر نارگیل تزیین کنید.
خواص شیره انگور:
مواد لازم برای حلوا هویج:
طرز تهیه حلوا هویج :
برای درست کردن این حلوای خوشمزه ابتدا هویجها را پوست گرفته و سرو ته آن را بزنید، سپس آن ها را آب پز نمایید.
آرد را الک کرده و داخل تابه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
برای اینکه شعله یکنواخت باشد از یک شعله پخش کن استفاده کنید .
آرد را تا جایی که بو خامی اش برود تفت دهید ولی دقت کنید رنگ آن عوض نشود پس با شعله کم این کار را انجام دهید.
سپس شعله پخش کن را بردارید و روغن را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا مایه ای یکدست درست شود.
در این مرحله هویج های پخته شده را داخل دستگاه غذاساز بریزید تا پوره شود سپس گلاب و شکر و زعفران و هویج پوره شده را به مایه حلوا بیفزایید.
حلوا را مرتب به شکل دورانی هم بزنید تا زمانی که از دیواره ها جدا شده و وسط تابه جمع شود.
برای تزیین حلوا هویج می توانید دست هایتان را به کمک روغن چرب نمایید و یک تکه از حلوا را بردارید و آن را شبیه به هویج فرم دهید.
به کمک چاقوی چرب شده خطوطی را روی حلوا ایجاد نمایید و دو یا سه عدد خلال پسته روی سر هویج ها قرار دهید.
مواد لازم برای حلوای زعفرانی :
طرز تهیه حلوا زعفرانی:
برای درست کردن این حلوا زعفران را از قبل دم کرده و بگذارید تا رنگ بیاندازد.
سپس به همراه آب و شکر را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد .
در این میان آرد را الک کرده و داخل تابه ای بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید، آرد را مرتب هم بزنید تا تغییر رنگ داده و بوی خامی آن برود. در این زمان روغن و کره آب شده را افزوده و با آرد مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا رنگ حلوا قهوه ای روشن شود.
مخلوط آرد را از روی حرارت گاز بردارید و شربت را به آن بیفزایید و هم بزنید و اگر آرد به صورت گلوله گلوله شد آن را هم بزنید.
تابه را روی حرارت گاز قرار دهید سپس گلاب و مغز هل را به حلوا اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا حلوا به خوبی سفت شود.
خواص زعفران:
مواد لازم برای حلوای ساده:
طرز تهیه حلوا ساده :
ابتدا شربت حلوا را به این شکل آماده کنید که شکر و آب را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند و دانه های شکر حل شود.
در ادامه زعفران را افزوده و گلاب را هم بریزید و بعد از چند جوش شعله را خاموش کنید و سراغ آماده کردن حلوا بروید.
آرد را الک کرده و داخل تابه ای بریزید ، سپس روی حرارت ملایم قرار داده و مدام هم بزنید تا حلوا تغییر رنگ داده و بوی خامی آن از بین برود.
هر چه حلوا را در این مرحله بیشتر تفت دهید حلوا تیره تر خواهد شد ، دقت کنید بیش از اندازه تفت دادن آرد موجب سوختن آن میشود.
بعد از اینکه آرد را خوب تفت دادید آن را الک کرده و مجدد داخل تابه بریزید و روغن را اضافه کنید و بازهم تفت دهید.
بعد از اینکه آرد و روغن با هم مخلوط شدند شیره را بریزید و هم بزنید تا زمانی که حلوا وسط تابه جمع شود.
اگر حلوا شل بود آن را دوباره روی حرارت گاز قرار دهید تا خودش را بگیرد و سفت شود.
نکاتی برای تهیه حلوا: