طرز تهیه حلوا خوشمزه در طعم های مختلف با ۴ دستور پخت متفاوت

طرز تهیه حلوا

طرز تهیه حلوا با ۴ روش مختلف

حلوا یکی از دسرهای سنتی و قدیمی ایرانی است که اغلب در مراسم ختم و همچنین افطار تهیه میشود، حلوا به روشهای مختلفی تهیه میشود که در ادامه به چهار روش مرسوم تر آن پرداخته ایم. در ادامه طرز تهیه حلوا با شیره انگور ،  حلوای هویج ، حلوای زعفرانی و حلوای ساده را آماده کره ایم پس با ما همراه باشید.

حلوا با شیره انگور

مواد لازم برای حلوا شیره انگور:

  • آرد : دو پیمانه
  • کره یا روغن : ۳/۴ پیمانه
  • زعفران دمکرده : یک قاشق غذاخوری
  • شیره انگور : ۱.۵ پیمانه
  • گلاب : ۱/۲ پیمانه
  • هل آسیاب شده : به مقدار لازم


طرز تهیه حلوا با شیره انگور :

ابتدا آرد را الک کرده و داخل تابه ای بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید. 

حلوای شیره انگور

آرد را مرتب هم بزنید تا تغییر رنگ داده و بوی خامی آن از بین برود، سپس آرد را مجدد الک کرده  و به  تابه برگردانید.

روغن و یا کره آب شده را به آرد افزوده و مخلوط کنید تا به خورد آن برود.  

تفت دادن آرد

در این مرحله  شیره انگور را کم کم به آرد افزوده  و مواد را هم بزنید تا نسوزد و شروع به جمع شدن کنند.

افزود شیره انگور به آرد

در ادامه  گلاب و زعفران و هل را به مواد درون تابه بیفزایید و مواد را کمی تفت دهید. حرارت گاز را خاموش نمایید و تابه را از روی حرارت گاز بردارید و مواد را هم بزنید.

حلوا با شیره انگور

حلوا را در یک دیس بریزید و روی  آن را با پودر نارگیل تزیین کنید.

خواص شیره انگور:

  •  مفید برای خون
  •  افزایش انرژی
  • محافظت از سلامت استخوان ها
  •  بهبود تمایل جنسی
  •  رفع یبوست
  •  مفید برای دوران بارداری
  •  مفید برای درد دوران قاعدگی
  • کمک به رشد سالم سلول ها
  • افزایش میزان گلبول های قرمز خون


حلوای هویج 

مواد لازم  برای حلوا هویج:

  • هویج : ۵۰۰ گرم
  • روغن مایع : ۱/۲ پیمانه + ۴ قاشق سوپخوری
  • شکر : دو پیمانه + دو قاشق سوپخوری
  • آرد : یک پیمانه + یک قاشق سوپخوری
  • گلاب : ۱/۲ پیمانه + ۴ قاشق سوپخوری
  • زعفران دمکرده : به میزان لازم


طرز تهیه حلوا هویج :

برای درست کردن این حلوای خوشمزه ابتدا هویجها را پوست گرفته و سرو ته آن را بزنید، سپس آن ها را آب پز نمایید. 

آرد را الک کرده و داخل تابه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. 

الک کردن آرد

برای اینکه شعله یکنواخت باشد از یک شعله پخش کن استفاده کنید .

تفت دادن آرد

آرد را تا جایی که بو خامی اش برود تفت دهید ولی دقت کنید رنگ آن عوض نشود پس با شعله کم این کار را انجام دهید. 

سپس شعله پخش کن را بردارید و روغن را به آرد اضافه کنید  و هم بزنید تا مایه ای یکدست درست شود.

افزودن روغن به آرد

 در این مرحله هویج های پخته شده را داخل دستگاه غذاساز بریزید تا پوره شود سپس گلاب و شکر و زعفران و هویج پوره شده را به مایه حلوا بیفزایید.

حلوا را مرتب به شکل دورانی هم بزنید تا زمانی که از دیواره ها جدا شده و وسط تابه جمع شود. 

برای تزیین حلوا هویج می توانید دست هایتان را به کمک روغن چرب نمایید و یک تکه از حلوا را بردارید و آن را شبیه به هویج فرم دهید.

به کمک چاقوی چرب شده خطوطی را روی حلوا ایجاد نمایید و دو یا سه عدد خلال پسته روی سر هویج ها قرار دهید.

دستور تهیه حلوای هویج

  • خواص هویج: 
  • کاهش بیماری های قلبی_ عروقی
  •  بهبود سلامت دهان و دندان
  • حفظ فشار خون
  •   تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و ماکولار
  • کنترل دیابت
  •  تقویت استخوان ها 
  •  کاهش وزن


حلوای زعفرانی 

مواد لازم برای حلوای زعفرانی :

  • زعفران آب کرده : ۱/۴ لیوان
  • آرد سفید : دو لیوان
  • شکر : ۱ لیوان
  • آب : ۱.۵ لیوان
  • مغز هل ساییده شده : به میزان لازم
  • روغن مایع : ۱/۲ لیوان
  • کره : ۱۰۰ گرم
  • گلاب : ۱/۴ لیوان

طرز تهیه حلوا زعفرانی:

برای درست کردن این حلوا زعفران را از قبل دم کرده و بگذارید تا رنگ بیاندازد.

سپس به همراه  آب و شکر را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد .

دستور تهیه شربت حلوا

در این میان آرد را الک کرده و داخل تابه ای بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید، آرد را مرتب هم بزنید تا تغییر رنگ داده و بوی خامی آن برود. در این زمان روغن و کره آب شده را افزوده و با آرد مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا رنگ حلوا قهوه ای روشن شود. 

تفت دادن آرد

مخلوط آرد را از روی حرارت گاز بردارید و شربت را به آن بیفزایید و هم بزنید و اگر آرد به صورت گلوله گلوله شد آن را هم بزنید.

تابه را روی حرارت گاز قرار دهید سپس گلاب و مغز هل را به حلوا اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا حلوا به خوبی سفت شود.

دستور تهیه حلوای مجلسی حلوای زعفرانی

خواص زعفران:

  •  کاهش اضطراب
  •  تقویت قدرت استخوانی
  •  بهبود عملکرد عصب
  •  ضدافسردگی
  • افزایش ایمنی بدن
  •  افزایش گردش خون
  •  محافظت از سلامت قلب
  • کنترل دیابت
  •  جلوگیری از سرطان


حلوای ساده :

مواد لازم برای حلوای ساده:

  • گلاب : نصف لیوان
  • زعفران : به مقدار لازم
  • آرد : سه لیوان
  • شکر : دو لیوان
  • آب : دو لیوان
  • روغن مایع : ۱.۵ لیوان

طرز تهیه حلوا ساده :

ابتدا شربت حلوا را به این شکل آماده کنید که شکر و آب را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند و دانه های شکر حل شود. 

در ادامه زعفران را افزوده و گلاب را هم بریزید و بعد از چند جوش شعله را خاموش کنید و سراغ آماده کردن حلوا بروید.

شربت حلوا

آرد را الک کرده و داخل تابه ای بریزید ، سپس روی حرارت ملایم قرار داده و مدام هم بزنید تا حلوا تغییر رنگ داده و بوی خامی آن از بین برود.

تفت دادن آرد

هر چه حلوا را در این مرحله بیشتر تفت دهید حلوا تیره تر خواهد شد ، دقت کنید بیش از اندازه تفت دادن آرد موجب سوختن آن میشود.

بعد از اینکه آرد را خوب تفت دادید آن را الک کرده و مجدد داخل تابه بریزید و روغن را اضافه کنید و بازهم تفت دهید.

دستور تهیه حلوا ساده

بعد از اینکه آرد و روغن با هم مخلوط شدند شیره را بریزید و هم بزنید تا زمانی که حلوا وسط تابه جمع شود.

طرز تهیه حلوا خوشمزه حلوای خوشمزه

اگر حلوا شل بود آن را دوباره روی حرارت گاز قرار دهید تا خودش را بگیرد و سفت شود.

حلوای مجلسی

نکاتی برای تهیه حلوا:

  • بهتر آن است که آرد را به تنهایی تفت دهید و سپس به آن روغن را اضافه کنید، در این صورت تغییر رنگ آرد محسوس‌تر است.
  •   پس از افزودن روغن، آرد همچنان تفت داده می‌شود و زیاد تفت دادن آرد باعث تیره شدن رنگ حلوا می‌شود
  • بهترین آرد مورد استفاده در تهیه حلوا آرد گندم، آرد سنگک، آرد‌های غنی شده و آرد سبوس‌دار می‌باشند.
  • برای تهیه حلوای روشن‌تر می‌توانید زمان تفت‌دادن آرد را کمتر کنید و از مقدار زعفران بیشتری در تهیه حلوا استفاده کنید.
  • برای اطمینان از گلوله نشدن حلوا، آرد را یک مرتبه قبل از تفت دادن آرد و یک مرتبه بعد از تفت دادن، الک کنید.
  • . برای جلوگیری از تیره شدن رنگ حلوا می‌بایست ابتدا یک قاشق از آرد را با کمی روغن مخلوط کنید. با این روش تشخیص رنگ حلوا آسان‌تر می‌شود.
  •  مدت زمان تفت دادن آرد را کاهش دهید و اگر تمایل به تیره‌تر شدن حلوا داشتید بعد از افزودن روعن حلوا را با روغن بیشتری تفت دهید.
  • زمانی که حلوا هنوز داغ است شیرینی آن بیشتر به نظر می‌رسد. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.