برای تهیه جوجه کباب ترش شمالی ابتدا فیلههای مرغ را خرد کنید و به صورت تکه های کوچک یا متوسط در بیاورید. سپس فیلههای خرد شده را داخل یک کاسه بریزید.
پیاز را به شکل خیلی ریز خرد کنید و به کاسه مرغ خرد شده بیافزایید. در ظرف دیگری ماست و زعفران را به طور جداگانه باهم مخلوط کنید و بعد به فیلهها اضافه کنید. بگذاید کره در مایکروفر یا روی حرارت خیلی ملایم آب شود. حال، گردو را چرخ کرده و یا آسیاب کنید و به مواد قبلی اضافه نمایید. رب انار و کره آب شده را نیز به مواد اضافه و خوب با هم مخلوط کنید. بهتر است نمک و فلفل را برای آخرین مرحله بگذارید و یک نوک انگشت از سس تهیه شده را بچشید و اگر نیاز هست مقدار ادویه ها را تنظیم کنید
بگذارید مرغ در سس ترش به مدت 3-4 ساعت یا بیشتر داخل یخچال بماند تا خوب مزهدار شود
خیلی از کسانی که در منزل جوجه ترش درست می کنند همیشه با این مشکل مواجه می شوند که جوجه ترش خانگی شان طعمش شبیه به جوجه ترش های گیلانی نیست. یکی از نکات مهم در تهیه جوجه ترش رب انار است.
در صورتی که تمایل دارید جوجه ترش شما شبیه جوجه ترش های رستوران های شمال کشور شود باید از رب انار مرغوب شمالی با طعم ترش استفاده کنید. استفاده از رب انار نامرغوب یا رب انار شیرین باعث می شود طعم جوجه ترش شما خیلی عالی نشود.
یکی دیگر از نکاتی که در تهیه جوجه ترش های گیلانی به کار می رود این است که در برخی رستوران ها برای طعم دار کردن جوجه ها از آب انار و آب نارنج تازه استفاده می شود که این موضوع باعث خوشمزه تر شدن جوجه ها می شود.
منبع: shekarabad95